Expeditie Ribbelroute

Slechtziendheid in het dagelijks leven: durven, stoeien, struikelen, huilen, opstaan, lachen en vooral doorgaan!

boek omslag Expeditie RibbelrouteSamenvatting Expeditie Ribbelroute

Diepe dalen doorgegaan, demonen verslagen, bergtoppen bedwongen: Annemiek staat klaar om haar nieuwe leven te omarmen. Bepakt met hulpmiddelen, meer inzicht in haar slechtziendheid en hernieuwde waardering voor zichzelf stort Annemiek zich in een leven waarin vrienden, geleidehond Chanda en poes Kees, de herinrichting van haar carrière en haar energiebalans wisselend om aandacht vragen.
Expeditie Ribbelroute
 is een verzameling columns en blogs die los van elkaar te lezen zijn, maar samen het vervolg vormen op het succesvolle debuut +23 – Een revalidatieproces in beeld. Waar Annemiek met haar eerste boek inzicht geeft in het acceptatie- en verwerkingsproces van haar slechtziendheid, geeft Expeditie Ribbelroute een beeld van hoe zij na haar revalidatieproces de stoeipartij in de jungle van het dagelijksleven aangaat.

Wederom herpakt Annemiek zichzelf en verlegt zij grenzen. Zij het dit keer ook tussen piranha’s en menselijke restanten, op een Oostenrijkse bergtop en in de sauna … slechts gehuld in een taststok.

Recensies

Kortom, een gezellig, vrolijk boek met een serieuze ondertoon omdat blijkt dat de samenleving nog lang niet altijd is ingesteld op mensen met een handicap. Door de manier van schrijven blijft die ondertoon sneller (onbewust?) hangen.
Aanzet

En:

“Het feit dat je de laatste jaren twee unieke boeken hebt geschreven die duidelijk beantwoorden aan een maatschappelijke behoefte, en die er anders nooit zouden zijn gekomen als je die handicap niet had gehad, is op zich een niet te onderschatten prestatie die weinigen je zullen nadoen.”
Yves Taffin – Pointe / www.schrijversweb.nl

Meer Recensies