Wees geen angsthaas, word een AngstBaas!

Annemiek en DEMO-team initiëren campagne ‘Wees geen angsthaas, word een AngstBaas’

 

Gehandicapte programmamakers van de KRO-NCRV roepen op: geef ons talent een kans!

Hoeveel gehandicapten werken er in de media? Te weinig als je het ons vraagt! Daarom hebben wij, acht mediaprofessionals met een lichamelijke beperking, het programma ‘De AngstBaas’ gemaakt. Hiermee tonen wij aan dat mensen met beperking op een hoog niveau in de media kunnen werken.

Aan ons programma hebben wij de campagne gekoppeld ‘Wees geen angsthaas, maar word een angstbaas’ waarin wij programmamakers, zenderbazen en eindredacteuren oproepen om jonge talentvolle makers met een beperking een kans te geven! En onze oproep willen we groots delen in de media, dus wilt u ons het podium geven om die discussie aan te gaan?

DEMO-teamHet ontstaan van ‘De AngstBaas’ is een direct gevolg van een gesprek van NPO Radio 2-dj Wouter van der Goes met NPO nieuwslezer Matijn Nijhuis in juni 2018 over het gebrek aan mensen met een beperking in de media. Op social media kwamen veel steunbetuigingen binnen, van mensen met èn zonder beperking. Dat inspireerde KRO-NCRV om ons, mediaprofessionals met een handicap, aan te nemen om een programma te ontwikkelen onder de vlag van No Limits Network, het online platform voor en door mensen met een beperking. 

Waarom vinden wij het belangrijk dat er meer mensen met een handicap in de media komen te werken? Omdat wij, juist door onze handicap andere onderwerpen kunnen aandragen en andere invalshoeken bieden op reguliere onderwerpen. Waarmee de diversiteit in programma’s toeneemt. Hierdoor zullen mensen met een handicap zich meer herkennen in het media-aanbod, voelen zij zich meer gehoord en bevordert het een inclusieve samenleving waarin iedereen meedoet.

Als jonge media-professionals met een handicap willen wij een voorbeeldfunctie vervullen. Wij willen andere mensen met een beperking stimuleren om voor zichzelf op te komen en te laten zien dat je meer bent dan je handicap. En wij willen omroepen en programmamakers het excuus ‘Ik wil ze wel, maar ze zijn er niet’ ontnemen. Want hier zijn wij! 

Donderdag 13 december mogen wij ons programma pitchen bij de zenderbazen van de NPO, en daarna trappen we ook onze mediacampagne af. Wij zouden het fantastisch vinden als wij dit onderwerp in uw programma mogen komen toelichten.

 

 

 

Informatie over ‘De AngstBaas’

Het programma ‘De AngstBaas’ is gemaakt in opdracht van de KRO-NCRV. In iedere aflevering staat een angst centraal en wordt een kandidaat professioneel begeleid om zijn/haar angsten onder ogen te zien en grenzen op te zoeken, om uiteindelijk de angst op een ludieke manier de baas te worden. De pilotaflevering gaat over angst voor honden en wordt gepresenteerd door Marc de Hond.

Achter de schermen-vlogs De AngstBaas

Presentatie: Marc de Hond

Regie: Stefan Buitenhuis

Productie: Ferry Molenaar, Emma van Riek

Redactie: Stan van Kesteren, Oscar van Bekkum

Montage: Enrico van de Vuurst

Camera: Rebecca Donkersloot

Communicatie en vlogger: Annemiek van Munster ‘Achter de scherm bij ‘De AngstBaas’

Voor meer informatie of een interviewaanvraag neem contact op met Annemiek via [email protected] of [email protected]