Geleidehond Yoko krijgt eigen Facebook en Instagram

In april opende schrijfster Annemiek van Munster de Facebookpagina Geleidehond Yoko en het Insstagram-account Geleidehon_Yoko. Op deze pagina’s beschrijft Annemiek vanuit het standpunt van haar geleidehond de avonturen die zij samen beleven. Deze grappige verhalen hebben een sEen afbeelding van de Facebookpagina van Yokoerieus doel: meer inzicht geven in het leven met een visuele handicap. 

“Mijn naam is Yoko, maar soms ‘foei’, of ‘let op’ en best vaak ‘doe toch eens normaal’. Als geleidehond help ik dagelijks mijn slechtziende vrouwtje Annemiek over straat. Een serieuze taak waar ik best goed in ben, al zeg ik het zelf. Af en toe rolt ze wel eens over een paaltje, maar ik geloof niet dat dat mijn schuld is.”

Zo begint de eerste post van geleidehond Yoko. Meer lezen? Volg, like en deel Geleidehond Yoko

Annemiek zet zich in voor actie ‘Geen kind meer blind’

Annemiek zet zich in voor de actie ‘Geen kind meer blind’ van de Nederlandse Oogonderzoek Stichting. Zij vroeg zich af wat er met de opbrengt van deze actie gebeurt. Ze interviewde enkele wetenschappers die onderzoek doen naar erfelijke blindheid. En ze stond versteld. Zachtjes durven zij te beweren dat over tien jaar een kinderen meer blind hoeven te worden vanwege erfelijke blindheid. Maar daar is geld voor nodig. Steunen jullie deze goede actie ook? Bekijk het filmpje en doneer via www.geenkindmeerblind.nl. Alvast bedankt!

Annemiek vraagt aandacht voor campagne: Wees geen angsthaas, wees een AngstBaas!

DEMO-teamAnnemiek en DEMO-team hebben het programma ‘De AngstBaas’ gemaakt.  Aan hun programma hebben zij de campagne gekoppeld ‘Wees geen angsthaas, maar word een angstbaas’ waarin zij programmamakers, zenderbazen en eindredacteuren oproepen om jonge talentvolle makers met een beperking een kans te geven! En onze oproep willen we groots delen in de media, dus hopen zij op veel media-aandacht. 

Lees meer.

 

 

Yoko en Annemiek ontmoeten Bumper!

Voor het programma ‘De Angstbaas’ heeft Annemiek geregeld dat de bekendste hond van Nederland, politiehond Bumper, wilde figureren. Voor een voorgesprek met baasje Stephan reisde Annemiek en haar collega Emma af naar de politieacademie. En Yoko ging natuurlijk mee! Yoko en Bumper werden al snel vriendjes, maar Yoko was hevig onder de indruk van het werk dat Bumper deed. Hij mag zijn tanden gebruiken. En dat heeft Annemiek ook mogen ervaren!